Alkohol

Region Skåne skärper alkoholregler

I helgen meddelade regionstyrelsens ordförande Pia Kinhult (M) att Region Skånes internrepresentation i fortsättningen ska vara alkoholfri.

Förra veckan avslöjade SVT:s Uppdrag granskning hur kommunpolitiker i Staffanstorp festat för skattebetalarnas pengar vid en mässa i Cannes. Som Accent skrev i lördags finns nu förslag på ändrade regler för kommunens representation.

Då en av de kommunpolitiker som deltog i resorna numera är regionpolitiker har Sveriges Radio granskat Region Skånes representation och funnit en hel del restaurangnotor med alkohol även där.

Pia Kinhult säger till Sveriges radio att det inte är acceptabelt och hon blir arg om det festas för skattepengar.

− Man får inte göra så här. Det finns aldrig någon anledning att bjuda på alkohol vid internrepresentation. Vi kan faktiskt betala våra gals vin eller öl själva, om vi nu överhuvudtaget vill ha det. Vid extern representation kan det däremot vara nödvändigt att kunna bjuda på ett glas vin eller öl, säger hon till Sveriges Radio.

Enligt Pia Kinhult ska nya, tydligare regler tas fram. All intern representation ska vara alkoholfri och kvitton attesteras av någon mer än den som lämnar in räkningen. Dessutom ska det göras en översyn av taxiresor.

Den berörd politikern är för närvarande sjukskriven för sina alkoholproblem.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer