Staffanstorp

Förslag om alkoholfria tjänsteresor

Efter Uppdrag gransknings avslöjande om spritresorna till Cannes diskuterar nu Staffanstorps kommun alkoholförbud under arbetstid och tjänsteresor.

Bakgrunden är bland annat ett inlämnat medborgarförslag. ”Jag reser mycket i mitt arbete, jobbar ofta helger, men skulle aldrig få för mig att dricka sprit under arbetstid. Jag har svårt att förstå att det inte också skulle gälla i Staffanstorps kommun”, skriver en av kommunens invånare i ett förslag till fullmäktige.

På nästa möte med kommunfullmäktige tas också en interpellation från Folkpartiets Lena Persson upp. Där tar hon upp just alkoholförtäringen under resorna till Cannes och vill att kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson (M) – som själv var med på den senaste resan – svarar på ett antal frågor. Hon vill bland annat veta om det är rimligt med alkoholförtäring på kommunens bekostnad.

Också inom Region Skåne diskuteras reglerna kring alkoholförtäring och representation efter den senaste tidens avslöjanden. Michael Sandin (M), regionråd i Region Skåne och tidigare kommunalråd i Staffanstorp, berättade förra veckan om sina alkoholproblem och är nu sjukskriven en månad.

Mer från Accent