Alkovåld

Premiärmatch – då stänger Systembolaget

När Assyriska och Hammarby möts i Superettans premiärmatch på måndag får Systembolaget kortare öppettider.

Socialnämndens ordförande i Södertälje beslutade i går att stänga den Systembolagsbutik som ligger närmast fotbollsarenan i Södertälje inför måndagens match mellan Assyriska och Hammarby.

I ett pressmeddelande skriver man att beslutet fattats för att begränsa tillgången till alkohol. På matchdagen kommer butiken i Geneta att stänga klockan 16. Beslutet är ett så kallat ordförandebeslut då nästa ordinarie möte med socialnämnden är den 22 april.

– Matchen räknas som riskfylld ur ordnings- och säkerhetssynpunkt säger Rose- Marie Jacobsson, socialnämndens ordförande i Södertälje. Genom beslutet tar kommunen ansvar och flyttar fokus dit det borde vara, fotbollen. Vårt goda samarbete med polisen och systembolaget har gjort det möjligt att agera snabb i det här fallet.

Patrick Ungsäter, polismästare i Södertälje, tycker att beslutet är bra.

– Våld vid alkoholkonsumtion är väldokumenterat från tidigare matcher av den här typen. I ljuset av den tragiska händelsen i Helsingborg känns det naturligt att i god samverkan bidra till en trygg och säker fotbollsmatch, för alla, säger han i ett pressmeddelande.

Mer från Accent