Politik

Nyköpingspolisens gripande varning mot rattfylla i jul

Under hösten har mannequin challange spridit sig över internet. Nu varnar Nyköpingspolisen för kombinationen alkohol och bilkörning med sin egen mannequinnvideo.

Mannequin challange går ut på att filma en scen där alla människor ser ut att ha frusit i en pose som skyltdockor. Nyköpingspolisen hakade på med sin egen tolkning av fenomenet. Tillsammans med ett produktionsbolag har de gjort en film som går från uppsluppen julfest till tragedi. Även Sörmlandskustens räddningstjänst och ambulanssjukvården i Sörmland deltar i filmen.

– Vi vill försöka nå ut till så många som möjligt med detta viktiga meddelande. Om vi så bara kan rädda ett liv med denna video så är det värt all tid och kraft vi lagt ner på arbetet, skriver polisen i ett pressmeddelande.

De medverkande har delvis gjort videon på fritiden. Olyckan i filmen arrangerades under en övning, rapporterar Sörmlands Nyheter. Videon fick snabbt spridning och har nu visats nästan 150 000 gånger.

En av fyra personbilsförare som dör i trafiken har alkohol i blodet. Detta trots att andelen förare som kör berusade är tämligen liten.

Mer från Accent