Politik

Ny form på taltidningen

Accents taltidning byter format i höst, från kassetter till daisy.

Accent har funnits som taltidning i rätt många år, och hittills har den inlästa texten kopierats på kassettband som skickats ut till läsarna. Men den tekniken börjar bli föråldrad.

Från och med Accent nr 7/09, som kommer i månadsskiftet september-oktober, kommer taltidningen i stället i digital form på daisyskivor. Skivorna kan spelas upp antingen i en särskild daisyspelare, som de flesta synskadade redan har, eller i en dator med CD-fack. Från datorn går det också att ladda ner tidningen på en MP3-spelare och ta den med sig.

Synskadade kan vända sig till sin syncentral för att få en daisyspelare. Personer som av andra skäl föredrar att lyssna på tidningen kan höra sig för hos en hjälpmedelscentral om möjligheterna att få en spelare. Det går förstås också att själv köpa en daisyspelare. Den kostar mellan 3 000 och 5 000 kronor.

Medlemmar och prenumeranter som vill ha Accent som taltidning, men inte redan har det, är välkomna att kontakta oss på redaktionen – accent@iogt.se eller 08-672 60 51. Och du som känner någon som du tror skulle vilja ha Accent som taltidning, får gärna tipsa om vart man vänder sig.

Chefredaktör
Eva Åhlström

Mer från Accent