Politik

NSF ordnar ”världens bästa” förbundsscoutläger i sommar

Sista veckan i juli intar NSF orten Bunge på norra Gotland, där man anordnar ett stort förbundsläger med plats för 1 000 deltagare och mycket äventyr, spårning och gemenskap.

Vart fjärde år arrangerar NSF (Nykterhetsrörelsens scoutförbund) ett förbundsläger och i sommar kommer det att äga rum på Gotland. Lägret heter Bunge Jump: en ordlek eftersom orten där lägret ligger heter Bunge.

Foto: Towe Bengtsson
Foto: Towe Bengtsson

– Tanken med våra förbundsläger är att vi i förbundet ska träffas och umgås och ha kul tillsammans. Lägertemat i år är fantasi och kreativitet. Det finns mycket utrymme för eget skapande och egna initiativ. Deltagarna kommer bland annat att kunna skapa och se film på storduk. Vi kommer också att ge dem verktyg att jobba med. På Gotland finns ju många spännande historier och sägner, säger Per Friman, NSFs lägerchef på Bunge Jump.

Han berättar att man kommer att gå ut på hajk och då kan deltagarna ta bilder eller skapa en egen historia kring det man upplever. Deltagarna kommer även att erbjudas utflykter till spännande sevärdheter som raukar och annat typiskt för Gotland.

– Vi vill att deltagarna verkligen ska få uppleva Gotland. Den som önskar kan låna en cykel och åka och bada eller hitta på något annat kul och spontant. Man måste inte vara på lägret hela tiden, säger han.

Förväntningarna på Bunge Jump är höga.

– Det ska bli världens bästa läger! Ungdomarna som kommer ska få uppleva Gotland när det är som vackrast och det säregna ljuset på norra ön. De kommer att få nya vänner och erfarenheter som de kan bygga vidare på i framtiden.

Totalt, inklusive förläger – då man bygger upp – och efterläger – då man river ner – varar Bunge Jump 20 juli till 2 augusti. Men för de deltagare som anmäler sig – hittills cirka 700 – är det 23-30 juli som gäller. Sista anmälningsdag till Bunge Jump är 1 maj. Lägervistelsen kostar 1450 kronor per person.

Mer från Accent