Alkohol

Kommuntjänstemän köpte vin – registrerades som frukost

Inte bara Staffanstorps politiker och tjänstemän festar för skattepengar vid fastighetsmässan i Cannes. Höga tjänstemän i kommunala bolag i Göteborg har också köpt alkohol och kläder som de sedan redovisat som mat.

SVT:s Uppdrag granskning avslöjar i kväll att höga tjänstemän och chefer i kommunala bolag i Göteborg stad i flera år har levt gott på göteborgarnas bekostnad under internationella fastighetsmässan i Cannes.

Bland annat har bostadsbolagets vd redovisat ett kvitto på kläder som utlägg för lunch och Älvstrandens Utvecklings vd har köpt vin och redovisat det som frukostmat.

Kommunstyrelseledamoten Anna Johansson (S) var tidigare ordförande i bostadsbolaget och var den som attesterade räkningarna. Till Sveriges radios Västekot säger hon att kontrollsystemet inte fungerat.

Kommunstyrelsens ordförande Annelie Hultén (S) vill ta bort systemet med att tjänstemän och politiker kan välja bort traktamentet och istället få ersättning för utlägg.

Har man utlägg får man ta det på sitt traktamente. Vill man inte ha traktamente, ja då får man betala själv, säger hon till Sveriges radio.

Uppdrag Granskning sänds klockan 20.00 på SVT1 idag onsdag.

Mer från Accent