Kokaindränkta kläder smugglades

DRUGNEWS. Italienska myndigheter har avslöjat ett nytt sätt smuggla kokain. I en omfattande razzia mot en knarkliga hittades massor av kläder som doppats i flytande kokain, innan de smugglades till Europa.

Tröjor och jackor hade preparerats med i flytande kokain i Dominikanska republiken av ligan. Sedan smugglade kurirer narkotikan i resväskor via Fiumicino flygplatsen i Rom, meddelade italiensk tull och polis när resultaten av tillslagen i helgen tillkännagavs.

En internationell kriminell organisation som verkat i Storbritannien, Italien, Spanien, Frankrike, Holland och Italien avslöjades. 37 personer har gripits, 75 kilo kokain har tagits i beslag och två kokainlaboratorier har hittats.

– Organisationen var uppdelad i 15 olika avdelningar som opererade oberoende av varandra, säger en talesperson för italienska finanspolisen, till AFP.

Bland de gripna finns 14 italienare och medborgare från Holland, Spanien, Schweiz och USA.
Uppfinningsrikedomen är stor i att smuggla kokain från Sydamerika. Senare år fraktas även oraffinerad kokainbas och hydroklorid och sluttillverkas i laboratorier nära missbrukarmarknaderna i Europa.

Drugnews/BC

Mer från Accent