Knarkhundar på skolor i Jämtland

DRUGNEWS. Tre skolor i Jämtland blir först i landet med att i förebyggande syfte låta polishundar leta efter knark. Detta sedan skolpersonal misstänker att elever gömt narkotika i skåpen.

Polisen i länet har märkt ökade haschproblem bland ungdomar och erbjuder skolor att låta narkotikahundar söka efter droger på skolorna. Tre skolor i Östersund, en grundskola och två gymnasier, har nu nappat på erbjudandet som inleds under våren.

– Vi hoppas på en avskräckande effekt, säger Jan Johansson, rektor på gymnasieskolan Wargentin, till Sveriges Radio Jämtland.

Enligt rektorn är det motiverat med kontroller på skolan. Skolan har tvingats skicka hem narkotikapåverkade elever under skoltid och man vet om att det finns mycket droger i staden. Rektorn är inte främmande för att även lärarrummen kan sökas igenom.

Vid en provomgång markerade polishunden på Wargentin-skolan vid ett elevskåp, men fallet följdes då inte upp. Chefen för hundförargruppen vid länspolisen, Jörgen Modin, tycker att ett samarbete med skolan är bra och hoppas att fler skolor nu hör av sig.

Drugnews/SL

Mer från Accent