Cannabislegalisering

Kanada: Ätbara cannabisprodukter blir tillåtet

Från mitten av december i år kommer cannabisprodukter avseddda att äta och dricka att bli tillåtna i Kanada. Legaliseringen kommer även att gälla cannabisextrakt och andra produkter.

Som Accent tidigare rapporterat kommer den nya lagen att träda i kraft den 17:e oktober och två månader senare kommer produkterna att finnas till försäljning. Det rapporterar CBC.

De produkter som omfattas av den nya lagen är ätbara produkter, som godis, bakverk och läsk, samt cannabisextrakt, salvor, oljor och kosmetika.

Alkohol-, tobaks-, nikotin- eller koffeinhaltiga produkter kombinerade med cannabis kommer att vara förbjudna även i fortsättningen. Restauranger kommer inte heller att få sälja maträtter som innehåller cannabis.

Förpackningarna ska vara utformade på sådant sätt att de inte lockar unga att köpa. Förpackningarna måste också vara tydligt märkta med en cannabissymbol, varningstext och innehålla information om THC- och CBD-innehåll, ha sparsamt med loggor och färger samt vara barnsäkra.

Efterfrågan har beräknats vara stor. Marknadsvärdet för produkterna uppskattas till 27,4 miljarder amerikanska dollar per år.

Kritiker har uttryckt oro över att cannabis i godis kan tilltala barn. De vill helst ha ett förbud mot alla former av ätbar cannabis som liknar populära matvaror eller är paketerade för att likna godis.

Mer från Accent