Kultur

Jessica Andersson sjöng för nykterhetsrörelsen

Under folknykterhetens dag i Flunsåsparken i Göteborg höll sångerskan Jessica Andersson en timslång konsert för alla som kommit. Jessica Andersson har själv vuxit upp med missbruk och känner starkt för nykterhetsrörelsen.

Hur var det att sjunga på Folknykterhetens dag?

– Det var fantastiskt. Härlig stämning, bra publik och underbart vårväder. Det kunde inte ha varit bättre!

Varför valde du att sjunga på nykterhetsrörelsens arrangemang?

– Jag fick frågan och tvekade inte att tacka ja. Jag bor ju i Trollhättan, så det är också enkelt för mig att resa till Göteborg. Det känns självklart att ställa upp och stötta i ett sådant här sammanhang. Detta är frågor som ligger mig varmt om hjärtat och det är ju ingen slump att jag medverkat på Folknykterhetens dag tidigare.

Varför är du engagerad i nykterhetsrörelsens frågor?

– Jag har själv vuxit upp med två föräldrar som missbrukade alkohol och andra droger, vilket har påverkat mig på djupet. Sedan jag var tio år bodde jag i olika fosterhem. Jag trodde inte att jag skulle fylla tjugo ens och än mindre att jag skulle bli sångerska. Så jag känner mycket solidaritet med nykterhetsrörelsen och det viktiga arbete som ni gör.  Inte bara för att minska alkoholens skadeverkningar, utan också för alla barn som lever i familjer med missbruk.

Mer från Accent