Alkohol

James Bond – with a license to spill

Daniel Craig är den James Bond som dricker mest – tjugo glas per film. Timothy Dalton är nyktrast med fyra glas. James Bonds höga alkoholkonsumtion

Att James Bond dricker dry Martini som är skakad, inte rörd, vet nog de flesta. Men hur mycket han egentligen dricker kanske få har reflekterat över. Mail online publicerade i veckan siffror på hur mycket han dricker i olika filmer. Det är mängder som kan få den mest luttrade lever att reagera.

Allra mest dricker Daniel Craigs karaktär. Han lyckas i genomsnitt få i sig tjugo drinkar per film.

Alkoholläkare har studerat James Bonds alkoholkonsumtion i de 14 romanerna och funnit att han är en ”fungerande alkoholist”. I filmerna har James Bonds alkoholkonsumtion accelererat med åren. Från att ha druckit två snapsar, ett gals champagne och en öl i Dr No 1962, dricker den nuvarande James Bond alltså hela tjugo drinkar per film. Som mest lyckades han få i sig så mycket som 50 glas på en dag i From Russia with Love. Inte så välbetänkt av en man som ständigt måste vara på sin vakt och ha reaktionsförmågan på topp.

Enligt Mailonline beror James Bonds tilltagande drickande på det ökade inflytandet från alkoholindustrin. Heineken har betalat 64 miljoner pund för annonser som släpptes förra veckan. I senaste filmen, Skyfall, sågs James Bond dricka Heinekens öl. Något som retade en del 007-fans som inte tycker han ska dricka något annat än sin Martini.

Vodkamärket Belvedere sponsrar den kommande Bondfilmen och det gör de knappast utan motprestationer.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer