Eldsjäl

IOGT-NTO-eldsjälen Bengt Isaksson får hedersstjärna

I 35 år har Vetlandabon och eldsjälen från IOGT-NTO, Bengt Isaksson, arbetat för ett nyktrare samhälle. Nu får han en egen hedersstjärna i Vetlanda.

För en dryg vecka sedan fick Bengt Isaksson, ordförande i föreningen 306 Fridsam, ett överraskande samtal från kommunstyrelsens arbetsutskott. De berättade att han ska få en stjärna på Hedersplats Vetlanda för sina stora insatser för kommunen och dess invånare. Det är hans idoga och mångåriga arbete i IOGT-NTO och hans status som Vetlanda-bo som kvalificerar honom.

Hur kändes det när du fick beskedet?

– Jag blev väldigt överraskad och glad och känner mig förstås mycket hedrad. Stjärnan kommer att sitta på en pelare i eller utanför biblioteket. Jag har arbetat i 28 år som kommunchef, men det är inte på grund av det arbetet som jag får stjärnan, utan på grund av mitt arbete i IOGT-NTO. Jag tycker att det är fint av kommunen att uppmärksamma det så stort. Jag är stolt inte bara för egen del. Det är ju tack vare alla engagerade medlemmar som IOGT-NTO har en framträdande roll i Vetlanda.

Hur ser ditt engagemang i IOGT-NTO Vetlanda ut?

– Jag har varit ordförande i två föreningar, varav den ena är med och driver Vannsjöbaden, där vi på sommaren har dans varje onsdag, midsommarfirande och många kulturarrangemang. 15000 besökare strömmar igenom Vallsjöbaden på somrarna.

När äger utdelningsceremonin rum?

– Den 28 maj får jag hedersstjärnan under Vetlandafesten. Det blir fullmäktiges ordförande som delar ut den till mig samt till NHL-stjärnan och Vetlanda-bon Erik Karlsson.

Mer från Accent