Vinklubbar

Internetvin kvar hos polisen

Idag har förhandlingar hållits om det vinbeslag som polisen gjorde på Best shoppings kontor den 19 mars. Tingsrätten beslöt att inte häva beslaget. Åtal ska väckas senast 20 maj.

Som Accent skrev i fredags har polisen beslagtagit vin hos handelsbolaget Best shopping Stockholm.

Bolagets advokat lämnade i fredags in en begäran till Stockholms tingsrätt att beslaget ska hävas.

Enligt åklagaren är det fråga om försäljning, inte förmedling eller distanshandel av vin.

– Eftersom verksamheten bedrivs yrkesmässigt är brottet att betrakta som grovt och alkoholen kommer därför att förverkas, säger åklagare Jonas Svanfeldt under förhandlingen i Tingsrätten.

Åklagaren yrkade därför på att beslaget inte skulle hävas.

Tingsrätten gick på åklagarens linje och bolaget får inte tillbaka de beslagtagna vinlådorna. Senast den 20 maj ska eventuellt åtal väckas.

– Det går framåt nu och det är bra att åklagaren granskar den här typen av verksamhet, men det behöver göras mer och det måste göras tydligt att Systembolagets detaljhandelsmonopol gäller. Ända sedan vi lämnade in anmälan mot näthandlarna har vi sagt att all verksamhet som konkurrerar med Systembolaget, oavsett om det sker i en fysisk butik eller på nätet, hotar den alkoholpolitik vi har och som vi vill behålla, säger Linda Engström biträdande generalsekreterare för IOGT-NTO.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer