Diplommedlem

Ingegerd Andersson, medlem sedan 85 år: ”Det känns fint”

I förra veckan fick 95-åriga Ingegerd Andersson en riktig överraskning – ett fint diplom för sitt 85 år långa medlemskap i IOGT-NTO.

Jag visste ingenting, utan gick till Syskonkretsens onsdagsmöte på Klara Södra, precis som vanligt. Efter en stund blev stämningen högtidlig och en som varit medlem i 60 år fick ett diplom. Att jag också skulle få ett hade jag ingen aning om. Det kom som en överraskning. Diplomet är visst underskrivet av IOGT-NTOs ordförande själv. Det känns fint, säger Ingegerd Andersson.

Hon berättar att hon blev både glad och rörd. Och visst tycker hon själv att 85 år som medlem är väldigt många år. Kanske är hon rentav en av de medlemmar som varit med allra längst.

Hon gick med i ungdomslogen som 10-åring – hennes mor var med i logen – och har aldrig druckit en droppe alkohol och heller aldrig rökt. Hon och bortgångne maken Perolof träffades genom SGU, och tyckte båda om att dansa och umgås med andra medlemmar.

– Du förstår, vi hade så trevligt på den tiden. Det anordnades dans ute på Tollare och vi brukade cykla dit och hem igen på kvällen. Vi hade så mycket kul tillsammans med alla ungdomar som var med i logen. På vintern brukade det arrangeras nykter dans i Konserthuset den första lördagen i varje månad, så dit for vi också, säger Ingegerd Andersson med ett leende.

Ingegerd Andersson har alltid varit en föreningsmänniska och gillar att delta aktivt i föreningslivet. Förutom att hon är med i IOGT-NTO är hon aktiv i andra föreningar också, som exempelvis PRO. Hon har fullt upp med träffar och utflykter. Ensam känner hon sig aldrig.

Sin höga ålder, goda fysik och glasklara intellekt tror hon att hon har den livslånga nykterheten att tacka för. Den och all motion.

– Jag och min man gillade friluftsliv. Vi cyklade överallt och ofta långa sträckor. Genom att hålla igång håller man kroppen och sinnet i trim, säger Ingegerd Andersson.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer