Indien

Indiskt alkoholstopp ska minska dödstalen i trafiken

Från den första april är det inte längre tillåtet att sälja alkohol inom 500 meter från statliga motorvägar i Indien.

Förbudet är tänkt att sänka antalet döda i trafiken på grund av rattfylleri och grundar sig på ett beslut som togs av Indiens högsta domstol i december. Det rapporterar CNN. Till en början var tanken främst att mindre spritförsäljare längs vägarna skulle omfattas, men i sista stund deklarerades att även restauranger och barer skulle beröras av förbudet.

Rahul Singh på the National Restaurant Association of India säger att man förväntar sig förluster på runt 10 miljarder dollar till följd av förbudet. Hans egen kedja Beer Café har mer än 40 pubar runt om i landet och han är orolig.

– Vem skulle gå till Starbucks om de inte längre serverade kaffe, säger Rahul Singh till CNN.

Vissa inrättningar har redan försökt hitta vägar runt den nya lagen. Genom att göra vägen till ingången längre hoppas somliga komma de extra meter som krävs för att vara mer än 500 meter från motorvägen.

Enligt den indiska organisationen Coalition Against Drunken Driving, CADD, dör 60 000 indier varje år till följd av rattfylla.

Vill du läsa mer om alkohol och andra droger? Prenumerera kostnadsfritt på Accents nyhetsbrev och få veckans nyheter direkt i din mejlbox:

Din e-post

»

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer