Cannabislegalisering

Höga kunder ny utmaning på kanadensiska barer

Kanadensiska bartenders kan nu behöva avgöra om en kund är för påverkad av cannabis för att bli serverad alkohol.

Den träning som bartenders och annan serveringspersonal i Kanada måste genomgå för att få servera alkohol har inte uppdaterats till att inkludera cannabis. När cannabis nu legaliserats i landet innebär det att bartenders även behöver se till att den de serverar inte är för påverkad av cannabis. Det rapporterar CBC.

Den 17 november legaliserade Kanada cannabis och blev därmed det andra landet i världen och det första G20-landet att helt tillåta drogen. Kanadensare får nu bära på sig 30 gram cannabis för eget bruk.

Barägaren Cara Kennedy i Windsor, Ontario är orolig. Hon äger en liten bar där det går ganska lätt att hålla koll på hur mycket kunderna har druckit.
– Men jag kan ju inte veta hur mycket de har rökt. Vad hindrar dem från att dricka lite mindre än vanligt men att de ovanpå det röker en joint på vägen hem? säger hon till CBC.

Myndigheterna i Kanada varnar för att blanda cannabis och alkohol eftersom det kan öka påverkansgraden och försämra körförmågan. Men bara i några få områden kan den som jobbar med att servera alkohol få en utbildning som också lär ut hur man känner igen tecken på att någon är cannabispåverkad. Och även om många territorier är i startgroparna med nya utbildningar är det inte många territorier som kommer kräva att barägare förnyar sina certifikat.

Mer från Accent