Scoutläger

Härlig stämning på Bunge Jump

Den sista veckan i juli samlades 800 NSF-scouter på det stora förbundslägret Bunge Jump på Gotland. Sommarhetta, god organisation och roliga aktiviteter bidrog till en härlig stämning.

Vart fjärde år arrangerar NSF ett förbundsläger och i år föll valet på Fårösund, närmare bestämt flygplatsen Bunge på norra Gotland. Ett för-läger drog igång den 20 juli och den 23 juli började deltagarna anlända i bussar, sammanlagt cirka 800 scouter och ett 100-tal ledare. Under den första dagen byggdes hela lägret upp.

­­­– Stämningen har varit på topp från första stund. Platsen är fantastisk och vädret fint. Målet var att genomföra världens bästa läger och det känns som att vi är på god väg, säger Per Friman, lägerchef.

Han berättar att invigningslägerbålet blev jättefint och redan där angavs tonen för resten av veckan. Fantasi och kreativitet är lägrets fokus i år och under veckan ges deltagarna möjlighet att bland annat arbeta med film. De får spela in, redigera och visa upp sina filmer för varandra – något som uppskattas mycket av scouterna på plats.

Att få jobba med film är något av en dröm, det ser jag verkligen fram emot. Hittills tycker jag att Bunge Jump överträffar alla förväntningar. Det är ett väldigt välorganiserat och välordnat läger, till skillnad från en del andra läger jag har varit på. Exempelvis har vi inte bara bajamajor utan riktiga vattenklosetter. De är färre till antalet, men det känns mycket trevligare. Sådana små saker kan betyda mycket. Förutom att vi erbjuds en massa roliga aktiviteter och utflykter, säger Wilma Enarsson, 17.

Hon får medhåll av Julia Stark, 16.

Jag tycker att det är jättemäktigt att få vara på Gotland, det är så vackert och speciellt här. Många roliga utflyktsmål och så tycker jag att platsen för lägret är bra. Det är ett stort flygfält med massor av plats. Jag ser fram emot den här veckan enormt mycket!

Mer från Accent