skunklukt

Grannar stämmer cannabisodlare – på grund av lukten

Boende i Sonoma County i Kalifornien vill att cannabisodlingar förbjuds i deras grannskap – på grund av lukten. Människor kan inte vistas utomhus och skolelever klagar på huvudvärk.

Mike Wondolowski i Carpinteria, en kuststad i Kalifornien, som intervjuas av New York Times säger sig inte stå ut med att vistas utomhus längre än trettio minuter i sträck. Han bor mindre än en kilometer från de växthus där det tidigare odlades tusenskönor och krysantemum, men som nu är fyllda av cannabisplantor. Andra bär andningsmask på grund av stanken, som beskrivs som en blandning av ruttna citroner och svavel.

 – Är det verkligen så illa? frågar folk. Jag kan leta upp och placera ett gäng skunkar utanför deras fönster varje kväll så får de se. Lukten är brutal, säger han till NYT.

På flera håll i området försöker allmänheten nu begränsa odlingarnas spridning. Bland annat har grannar gått samman och stämt cannabisodlarna.

Cannabisföretagare i Carpinteria har också nyligen donerat utrustning värd 28 000 dollar till Carpinteria High School. Skolan omges av växthus där cannabis odlas och eleverna klagar sedan dess tillkomst på huvudvärk. En medlem i skolans styrelse, Maureen Foley Claffey, är kritisk till att skolan accepterat donationen och konstaterar att ”money talks”:

– Är vi så desperata efter pengar att vi är villiga att ta emot dem från vem som helst, utan hänsyn till var de kommer ifrån och vilket budskapet är? 

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer