Alkoholreklam

Etiopien stoppar all alkoholreklam – vill främja ett mer hälsosamt leverne

Etiopien tar nu krafttag mot alkoholannonser. Landets hälsovårdsministerium har meddelat att de kommer att förbjuda all reklam för alkoholhaltiga drycker och detta är bara det senaste i en rad åtgärder för att förbättra hälsan i landet.

Förutom att förbjuda reklam för alkoholhaltiga drycker, är lotteripriser kopplade till alkoholhaltiga drycker och skyltar som främjar alkoholhaltiga drycker förbjudna enligt den nya proklamationen, säger hälsovårdsministern Amir Aman till statliga medier, enligt nyhetsbyrån AFP.

Han rekommenderade även annonsörer av alkohol att förbereda sig inför införandet av lagen, som trädde i kraft 29:e maj.

Förutom reklamförbudet, förbjuder lagen även försäljning av alkoholhaltiga drycker på hälsoinstitutioner, universitet och högskolor, statliga institutioner, religiösa platser, idrottsplatser och biografer.

Fler hälsoåtgärder har införts i det östafrikanska landet den senaste tiden: i februari stoppade regeringen all rökning nära statliga institutioner och sjukhus, och förbjöd också försäljning av alkohol till personer under 21 år. Nyligen införde landet även en bilfri dag i större etiopiska städer en söndag i månaden.

Mer från Accent