Vinklubbar

Efter Majzners flykt: Nu kan kunderna tvingas betala skatteskulden

Ägaren till distanshandelsföretaget Antipodes Premium Wines AB lämnade i höstas Sverige med närmare 40 miljoner i obetalda skatter och avgifter. Nu kan vinklubbarnas kunder tvingas betala.

Mark Majzners bolag hör till de tio företag som polisanmäldes av IOGT-NTO för olovlig alkoholförsäljning i november 2011. I höstas lämnade han Sverige med närmare 40 miljoner kronor i obetalda skatter. Enligt webbsidan World of Wine (WOW) news, kan vinklubbarnas kunder komma att tvingas ta över skulderna.

Under våren 2012 inledde Mark Majzner flera nya vinklubbsamarbeten samtidigt som hans första vinklubb, Australien Wine Club, bytte namn till Mark’s Viner.

Enligt WOW news avregistrerades Antipodes Premium Wines i våras som distanshandelsföretag hos Skatteverket. Avregistreringen medför att Skatteverket inte längre har någon säkerhet hos bolaget och att kunderna därför blir ansvariga för att se till att skatten betalas in.

– I de fall som distanshandelsföretaget inte betalar alkoholskatten har de ej agerat som ett distanshandelsförsäljare och då tillfaller alkoholskatteskulden den, för vars räkning varan har förts in i landet, säger Titti Campalto, sektionchef på Skatteverket till WOW news.

Skatteverket kräver en säkerhet på tio procent av årsskatten av distanshandelsbolaget. Om ingen säkerhet finns får företaget inte längre vara registrerat som distanshandelsföretag.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer