Våld

Dyrare alkohol minskar våldet i England och Wales

Färre personer har sökt akut vård i England och Wales det senaste året. Högre priser och minskat berusningsdrickande tros vara orsaken.

Minskat berusningsdrickande och högre priser på alkohol tros ligga bakom den stora minskningen av antalet som skadats allvarligt på grund av våld i England och Wales under det senaste året. Det skriver the Guardian.

En ny studie visar att antalet personer som måste uppsöka sjukhus för skador som uppkommit på grund av våld minskade med 12 procent.

– Våldet minskar i många västländer och vi känner inte till alla orsaker bakom, men berusningsdrickandet har minskat och antalet unga som inte dricker alls har ökat kraftigt, säger Jonathan Shepherd, professor vid Cardiff university. Efter decennier av billigare alkohol, i förhållande till inkomsterna, ser vi nu att alkohol blivit allt dyrare för allt fler. För personer mellan 18 och 30 är minskad disponibel inkomst sannolikt en betydelsefull faktor. Det är också i den åldersgruppen det förekommer mest våld.

Den nya studien bekräftar tidigare studier som visat att våldet minskat i England och Wales. Den bekräftar också den statistik som visar att ungdomarna blir allt nyktrare.

Mer från Accent