Cannabis

Cannabisindustrin ökar lavinartat

En genomsnittlig dag säljs nu marijuana för över 1 miljon dollar i delstaten Washington i USA – 10 gånger så mycket som för ett år sedan. Det rapporterar Washingtons alkoholstyrelse, som utvidgat sitt bevakningsområde med cannabis.

Washington State Liquor Board, som utövar tillsyn över alkoholförsäljningen i staten, har fått nya arbetsuppgifter och kommer snart att byta namn till Washington State Liquor and cannabis board. Det skriver KXLY.

Varje vecka producerar de statistik över försäljning, antal försäljningstillstånd, tillsynsaktiviteter och liknande.

De konstaterar att en det nu i genomsnitt säjs marijuana för över en miljon dollar dagligen. För ett år sedan var motsvarande siffra 100 000. Det framgår av den veckorapport för marijuana som styrelsen nu publicerar varje onsdag.

Av rapporten framgår också att närmare 1 800 kg marijuana skördats den senaste månaden och omkring 23 ton det senaste året.

På styrelsens webbplats hittar man också en interaktiv karta där man kan se var närmaste odlare finns. Enligt KXLY är det intressant med tanke på att styrelsen gick ut och bad odlare att inte annonsera var de fanns när legaliseringen genomfördes.

Mer från Accent