Cannabis

Bajsbakterier i spanskt gatuhasch

En studie har hittat farliga halter av E.colibakterier i cannabis som köpts på Madrids gator.

Forskare införskaffade 90 prover av cannabis och fann att 40 procent av proverna hade en lukt av avföring. Det rapporterar BBC.

Det hasch som såldes i plastkapslar liknande ekollon misstänks ha smugglats in i landet via någons mage och var de prover som innehöll mest bakterier. 93 procent av dessa prover innehöll farliga mängder e.colibakterier. E.coli kan orsaka diarré, kräkningar, magsmärtor och feber.

10 procent av alla prover innehöll dessutom aspergillussporer, en svamp som kan orsaka allvarliga hälsoproblem; särskilt för cancerpatienter som ibland röker cannabis för att lindra biverkningarna av cellgiftsbehandling.

Syftet med studien av att se om haschet var lämpligt för mänsklig konsumtion och forskarna bedömde att 88,3 procent av proverna inte nådde upp till denna standard.

I Spanien är det olagligt att köpa, sälja eller föra in cannabis. Men att odla och använda cannabis i sitt eget hem är inte tekniskt sett olagligt.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer