Politik

Anna Olsson

Hur kom det sig att du blev medlem?

– Jag ville ha ett nytt sammanhang att kanalisera mitt engagemang igenom, något som kändes meningsfullt. Jag är politiskt aktiv sedan några år och ville komplettera det med att kombinera nykterhets- och solidaritetsfrågor. Och så hittade jag IOGT-NTO. Jag är förtjust i organisationens formspråk. Kampanjer, texter och bilder var attraktiva och den externa kommunikationen är effektiv och känns modern. Så jag gick in och gillade IOGT-NTO på Facebook. Där såg jag inbjudan till Verksamhetsforum. Efter att ha deltagit där anmälde jag mig som medlem.

Var kommer ditt engagemang ifrån?

– Det kommer inifrån. Min familj har alltid varit samhällsengagerad. Jag har noterat hur alkoholen tenderar att påverka människors liv och deras omgivning negativt. Alkovåldet är till exempel ett jättestort samhällsproblem, som få talar om. Jag hämtar kraft, kunskap och argument ur sammanhang som uttalat genomskådat detta och som därför driver frågan om en restriktiv alkoholpolitik och gör förebyggande arbete. IOGT-NTO inspirerar mig, helt enkelt.

Hur ser ditt engagemang i rörelsen ut?

– Jag ingår i den alkoholpolitiska gruppen i min förening i Eskilstuna, och så är jag revisorssuppleant. Sedan fick jag åka som ersättare på kongressen.

Oj, efter bara tio månaders medlemskap?

– Ja, jag anmälde mitt intresse på distriktsårsmötet och så fick jag åka.

Vad gör du annars?

– Träffar mina vänner och ägnar mig åt partipolitik. Jag sitter i vård- och omsorgsnämnden i Eskilstuna. Jag gillar också yoga, löpning och meditation. Det har jag arbetat med tidigare. Sedan gillar jag att shoppa och bloggar ibland. Sociala medier upptar också min tid. Jag facebookar och twittrar en del. Jag är en kommunikativ person. Nu närmast ska jag iväg på en yoga- och skrivvecka i Skurup, och så går jag en fotokurs.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer