Almedalen

Almedalsbesökarna mer liberala till alkohol än allmänheten

En undersökning bland besökarna på Almedalsveckan visar att de har en betydligt mer liberal inställning till alkohol än allmänheten i stort.

Systembolagets dotterbolag IQ har ställt ett antal frågor om inställningen till alkohol till över 1600 deltagare i Almedalen. Även om många talar om en allt starkare alkoholfri trend i Almedalen visar undersökningen att besökarna på politikerveckan har en mer liberal inställning till alkohol än allmänheten.

44 procent av almedalsbesökarna tycker att det är ok att skåla på arbetstid. Motsvarande siffra bland allmänheten är 25 procent. Undersökningen visar också att 23 procent av almedalsbesökarna tycker det är helt fel att bli berusad när man äter middag på restaurang, motsvarande siffra bland allmänheten var 42 procent. 18 procent av almedalsbesökarna tycker det är fel att någon gång emellanåt bli berusad på privata fester, motsvarande siffra bland allmänheten är 28 procent.

Siffrorna som gäller allmänhetens syn på alkohol är hämtade från IQ:s Alkoholindex som är en årligen återkommande undersökning bland omkring 2000 svenskar över 16 år.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer