Cannabis

Alkoholförsäljning ökar efter marijuanalegalisering

Cannabisanvändningen har ökat i Colorado sedan legaliseringen. Men det verkar inte som att det sker på bekostnad av alkoholen – försäljningen har tvärtom ökat.

Delar av alkoholindustrin har skänkt pengar till kampanjer mot legalisering av cannabis – en drog man inte vill förlora marknadsandelar till. Men det verkar som att industrin har oroat sig i onödan. I Colorado, en av de stater i USA som fullt ut legaliserat och kommersialiserat marijuana, ökar tvärtom alkoholförsäljningen.

– Vi ser en fenomenal tillväxt, säger Justin Martz, 32, som driver Mr B’s Wine & Spirits i centrala Denver, till The Guardian. Legaliseringen är inte en grej för oss. Om den har påverkat så har den väl snarare hjälpt oss, vi rider alla på vågen.

Officiell skattestatistik visar att försäljningen av alkohol ökat med strax över två procent per år de senaste åren. Detta samtidigt som användningen av marijuana ökat kraftigt.

Läs mer i The Guardian.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer