Politik

Accent nominerad till Årets tidskrift

3 frågor till Pierre Andersson, chefredaktör på Accent, som är nominerad till Sveriges Tidskrifters pris Årets tidsskrift i kategorin fackpress under 50 000 exemplar. Vinnaren avslöjas på Tidskriftsdagen den 20 oktober på Cirkus i Stockholm.

Först den klassiska frågan – hur känns det?

– Det känns fantastiskt bra, jätteroligt faktiskt. Vi har jobbat hårt för att utveckla tidningen det senaste året. Den respons vi har fått från läsarna har varit positiv och det här är ytterligare ett tecken på att vi är på rätt väg. Det är kul att veta att andra uppskattar det vi gör och tycker att det är bra.

Varför förtjänar Accent att vinna?

– När Accent är som bäst så tycker jag att vi lyckas bra med att kombinera de riktigt svåra, tunga frågarna med att vara en inspirerande, rolig och spetsig tidning – och det där är inte alldeles enkelt. Dessutom tycker jag att vi har fått en väldigt fin form. Layouten och designen har blivit väldigt bra under det senaste året, och det lyfter fram innehållet. Men det är en tuff konkurrens. De två andra tidningarna som är nominerade i vår kategori, Driva Eget och Läkemedelsvärlden, verkar vara bra tidningar det också.

Hur viktigt är det här priset?

– Det är viktigt. Det är ju det största priset i Tidsskriftssverige och Sveriges Tidskrifter som delar ut det samlar ju alla tidskrifter vi har i Sverige. Bara i vår kategori finns det väldigt många tidningar att välja på, så jag är som sagt väldigt glad över att vi är nominerade – det är stort bara det. Skulle vi vinna så är det ännu större.

Jenny Stadigs

Mer från Accent