Insändare

Välkomnandet ett vanligt problem

Tack för att du uppmärksammat ett problem som jag tyvärr inte tror är så ovanligt inom lokalföreningarna i IOGT-NTO.

Jag har tyvärr likande erfarenheter av det du skrev då jag flyttade till Gävle (dec -11). Ett flertal gånger kontaktade jag den e-postadress som jag då hittade på en hemsida. Tyvärr utan resultat. Till slut, efter många om och men kontaktade jag ”distriktet” och då fick jag äntligen kontakt till slut. Krångligt värre, alltså.

Även jag har funderat i samma banor som dig, Pierre. Ett välkomstbrev vore det minsta de kunde skicka en ny, eller nyinflyttad medlem.

Nu visade det sig tyvärr att lokalföreningen i Gävle gärna vill förhålla sig anonyma. De verkar vara nöjda med hur det är, eller rättare sagt hur det kanske alltid har varit i Gävle. Att ”visa upp sig” på stan, exempelvis vid olika arrangemang som förekommer framför allt under sommaren är tydligen inget för denna lokalförening. De verkar tycka att det är enklare att hålla en så låg profil som möjligt. Man får känslan av att de allra helst vill hålla sig helt osynliga. Såg faktiskt också en insändare i mitten av juli i Gefle Dagblad där någon undrade över om det överhuvudtaget fanns någon nykterhetsrörelse i Gävle. Jag förstår den som undrade.

Kenth Elofsson, Gävle

Mer från Accent