Alkoholfritt

Vuxendricka – nu lanseras ny sajt om alkoholfritt

Idag släpptes vuxendricka.se, en ny sajt som samlar betyg och recensioner av alkoholfria drycker. ”Det finns ingen annanstans”, säger Viktor Watz från tankesmedjan Fake Free som ligger bakom satsningen.

Skaparna kallar den för ”Sveriges största recensionsportal för alkoholfria drycker”. Tanken är att den ska göra det enklare att hitta något gott att dricka.

– Vi vill uppmärksamma alkoholfria alternativ och göra det enklare för folk att välja dem, säger Viktor Watz från tankesmedjan Fake Free till Accent.

Fake Free drivs av UNF, Ungdomens Nykterhetsförbund. Inom tankesmedjan samlar man projekt som på olika sätt undersöker och ifrågasätter alkoholnormen.

– Vi hoppas att sajten får spridning så att fler inser att det finns en massa bra alkoholfritt nu. Systembolagets hemsida har visserligen en del tips, men vi presenterar ju alternativ från alla möjliga håll, och det är det ingen annan som gör idag.

Alla drycker på sajten är testade av sommeliern Susanne Berggren. Hon har också tagit fram det man kallar för ”smakklockor” och beskrivit varje dryck utifrån utseende, doft och smak.

– Vi kommer att lägga ut fler drycker hela tiden, tanken är att det hela tiden ska finnas något nytt, säger Viktor Watz.

Du hittar vuxendricka.se här.

Mer från Accent