Vit jul

Vit jul prisas av Ersta Vändpunkten

Vit jul har tilldelats Ersta vändpunktens årliga pris till någon som gjort en betydelsefull insats för anhöriga till alkohol- och drogberoende.

Vid en ceremoni i Ersta kyrka i går kväll mottog Laura Luna, pressekreterare på IOGT-NTO, och Mona Örjes, ordförande i Junis, priset från Ersta vändpunkten.

– Det var så fint, så fint och så vacker stämning i kyrkan. Mona Örjes höll ett litet tal och tackade för priset och talade om vikten av att alla barn får fira en vit jul. Hon passade också på att bjuda in till UNF:s julfirande på Stureplan i Stockholm, säger Laura Luna.

Även Mona Örjes är stolt och glad över priset.

– Ersta vändpunkten har en fantastisk verksamhet. Att de uppmärksammar oss var extra roligt och hedrande. Och det var en jättetrevlig kväll, säger hon.

Prismotiveringen löd: ”Kampanjen Vit jul bidrar på ett avgörande sätt till förståelsen för barns och ungas utsatthet vid alkohol- och drogkonsumtion. Vit jul är en stark och engagerad röst för barns och ungas rätt till gemenskap och trygghet. Kampanjen är en av få röster i samhället idag som värnar barnens och de ungas situation vid stora högtider, och deras rätt till nyktra föräldrar. Kampanjen Vit jul förmedlar tydligt barnens önskningar och behov inför julen.”

Julfirandet som Mona Örjes nämnde anordnas av UNF. De har fått låna en lokal på Stureplan i Stockholm och firandet är öppet för alla. De tar gärna emot bidrag i form av tjänster eller annat.

– Det var främst Ersta vändpunktens personal som deltog vid prisceremonin. De har sin verksamhet i Stockholm och träffar barn och unga här, så jag ville gärna passa på att berätta att de har möjlighet att delta, säger hon.

Mer från Accent