YouTube

Vi träffas och trivs

Propagandafilmen "Vi träffas och trivs" handlar om Akke Carlsson som blir intresserad av godtemplarorden och går in som medlem. Filmen är delvis inspelad på Tollare folkhögskola.

IOGT-NTO har ett stort arkiv med tidningar, böcker och filmer. Nyligen sammanställdes och digitaliserades ett digert filmmaterial i samarbete med Kungliga Biblioteket (KB). Materialet finns på flertalet DVD:er. Accent har gått igenom arkivmaterialet och publicerar filmskatter ur arkivet på vår YouTube kanal i takt med att vi hinner bearbeta dem.

Filmen ”Vi träffas och trivs” är en propagandafilm för godtemplarorden inspelad med ekonomiskt stöd av Kiruna, Eskilstuna stad och Ansvar.

Ur arkivbeskrivningen: ”Filmen har en liten story om en kille, Akke Carlsson, som blir intresserad av orden och slutligen går in som medlem. Man visar även amatörteater och Tollare Folkhögskola. Filmen avslutas med en medlemsintagning enligt ritual.”

Känner du igen personer på filmerna eller känner till speciella detaljer kring inspelningen? Tveka inte att mejla oss på accent@iogt.se eller skriv en kommentar nedan. Tack!

Mer från Accent