Nykterhet

Vattentorget satsar på snygga lokaler

Hallå där Curt Thapper på Vattentorget i Växjö.

Det är mycket som händer hos er just nu. Berätta!
– Vi är en grupp som har beslutat att göra en ansökan hos Boverket före den 31 december i år. Anledningen är att vi har massor av idéer kring hur vi vill bygga om och förbättra Vattentorget, som ju besöks av 30 000 personer varje år. Lokalerna har potential att bli riktigt, riktigt bra.

Vad ska ni göra?
– Vi vill göra om entrén och skapa en glasveranda. Vi vill göra om hallen och ta ner en vägg så att vi får en reception. Tanken är att öppna upp mot caféet och få ljusare och mer välkomnande lokaler. Vi ska måla, flytta garderober, tapetsera, se till att det finns hörslingor i alla lokaler, att dörrar breddas och speglar sätts så att även rullstolsburna kan se. Teatervinden, där Junis håller till, ska bli en snygg teaterlokal med röda textilier är det tänkt.

Hur ska allt detta finansieras?
– Vi söker pengar från Boverket, 50 procent av kostnaden. 20 procent måste vi lägga själva och övriga 30 procent ska vi söka från kommunen. I juni hoppas vi ha fått ner alla idéer på pränt så att vi kan söka bidrag från kommunen och senare Boverket. Vi är öppna för idéer från alla som besöker oss! Därför är vi glada för om detta sprids.

När drar renoveringen igång i så fall?
– Om ett år ungefär.

Maria Zaitzewsky Rundgren

Mer från Accent