IOGT-NTO

Värvningen på centralen nådde inte ända fram

De senaste två veckorna har IOGT-NTO värvat på centralstationen i Stockholm och Malmö. Men resultatet har inte varit lika bra som väntat. ”Målen uppnåddes inte”.

De senaste tre åren har IOGT-NTO värvat på centralstationerna i Stockholm och Malmö under två vår- och höstveckor. De första åren värvades kring 100 personer på varje station, men nu i höst blev det strax under femtio.

– Målen uppnåddes inte, säger Robert Lindh, som jobbar på IOGT-NTO:s engagemangsavdelning.

Målet var att värva 120 personer på Stockholms central och 100 personer på Malmö central. I stället värvades 47 personer på Stockholms central och 50 på Malmö central.

– Om man gör en snabb analys så tror jag resultatet beror på att den här flyktingströmmen på centralen, den gör att människor fokuserade på annat och inte kom fram och pratade med oss. Dessutom går det inte förbi lika mycket folk som tidigare på utställningsytan på Stockholms central och då träffar vi inte lika många. Men de som var där och värvade gjorde ett jättebra jobb och var engagerade, säger Robert Lindh.

Att IOGT-NTO värvat på centralstationerna i storstäderna beror på att det finns ett beslut om att satsa på medlemsvärvning och medlemsökning i storstadsregionerna.

– Vi funderar nu på om vi ska göra en annan värvningssatsning i stället för centralstationen. Värvar vi inte ens hälften av vad vi har som mål så måste vi ju börja tänka på vad vi ska göra i stället, säger Robert Lindh.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer