IOGT-NTO

Värvaryra i helgen

I helgen var det värvaryra på flera ställen i landet. Under Hammarkullekarnevalen i Angered i Göteborg värvades många nya medlemmar och i Stockholm blev hela 28 personer från en nystartad förening medlemmar vid ett och samma tillfälle.

Hammarkullskarnevalen i Angered har vuxit till ett stort och viktigt event varje år. I år var mer än 20 000 deltagare på plats och tittade på karnevalståget, åt grillat, minglade, dansade, lyssnade på musik och njöt av det vackra vårvädret. När det händer större grejer i Göteborg är nykterhetsrörelsen oftast på plats för att synas och värva och under helgens karneval var man naturligtvis närvarande med ett värvartält och engagerade medlemmar.

– Stämningen var fantastisk. Solen sken och besökarna var glada och förväntansfulla, alla tält fick många besökare och vi likaså. Vi bjöd in till en massa olika verksamheter och många var nyfikna på både vår organisation och verksamhet! Vi stod mitt i smeten och vi fanns där hela dagarna under fredag lördag och söndag, säger Malin Westergren, IOGT-NTO konsulent i Göteborg och Bohuslän.

Även i Stockholm värvades många nya medlemmar under helgen. När en förening i Skarpnäck fick information om IOGT-NTO ville 28 personer genast bli medlemmar och bildade därmed IOGT-NTO föreningen IOGT-NTO SYL Söder.

Mer från Accent