Nykterhet

Värme och glädje i Flunsåsparken

Folknykterhetens dag firas runtom i landet och i Flunsåsparken i Göteborg lockade det välfyllda programmet många besökare.

I det soliga sommarvädret har besökare i alla åldrar tagit sig till den lummiga Flunsåsparken i Göteborg. Här finns mycket att prova på, bland annat ansiktsmålning, sumobrottning, chokladlotterier och fiskdamm. I scenprogrammet för dagen finns både barnteater, musikunderhållning och eldshow.

– Tanken är att samla olika nykterhetsorganisationer på samma plats för att uppmärksamma Folknykterhetens dag, säger Malin Westergren som är konsulent för IOGT-NTO i Göteborgs och Bohusläns distrikt.

Hon är mycket nöjd över den stora uppslutningen människor som kommit hit.

– Familjer har vallfärdat hit idag och det är en väldigt härlig stämning, säger hon.

Bakom fiskdammen står IOGT-NTO-medlemmen Sari Vehola och skrattar och busar med barnen. Hon sätter fast böcker på ett fiskespö och ser hur glada barnen blir när de får napp.

– Det är helt underbart att vara här. Jag älskar sådana här aktiviteter – det här är helt enkelt en toppendag! säger hon.

En av dem som precis deltagit i fiskdammen är sjuårige Filip Åding som blir glad för boken han får på kroken.

– Jag gillar att läsa så det passar mig bra, säger han och berättar stolt att han vunnit ett gosedjur i ett lotteri.

Filips pappa Lasse är också på plats och trivs i parken.

­– Det är jättetrevligt här idag. Vädret är härligt, det är skönt att komma utomhus och det är kul för barnen att få komma hit, säger han.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer