Nykterhet

Värme och glädje i Flunsåsparken

Folknykterhetens dag firas runtom i landet och i Flunsåsparken i Göteborg lockade det välfyllda programmet många besökare.

I det soliga sommarvädret har besökare i alla åldrar tagit sig till den lummiga Flunsåsparken i Göteborg. Här finns mycket att prova på, bland annat ansiktsmålning, sumobrottning, chokladlotterier och fiskdamm. I scenprogrammet för dagen finns både barnteater, musikunderhållning och eldshow.

– Tanken är att samla olika nykterhetsorganisationer på samma plats för att uppmärksamma Folknykterhetens dag, säger Malin Westergren som är konsulent för IOGT-NTO i Göteborgs och Bohusläns distrikt.

Hon är mycket nöjd över den stora uppslutningen människor som kommit hit.

– Familjer har vallfärdat hit idag och det är en väldigt härlig stämning, säger hon.

Bakom fiskdammen står IOGT-NTO-medlemmen Sari Vehola och skrattar och busar med barnen. Hon sätter fast böcker på ett fiskespö och ser hur glada barnen blir när de får napp.

– Det är helt underbart att vara här. Jag älskar sådana här aktiviteter – det här är helt enkelt en toppendag! säger hon.

En av dem som precis deltagit i fiskdammen är sjuårige Filip Åding som blir glad för boken han får på kroken.

– Jag gillar att läsa så det passar mig bra, säger han och berättar stolt att han vunnit ett gosedjur i ett lotteri.

Filips pappa Lasse är också på plats och trivs i parken.

­– Det är jättetrevligt här idag. Vädret är härligt, det är skönt att komma utomhus och det är kul för barnen att få komma hit, säger han.

Mer från Accent