Världens barn

Våffelfest för Världens barn

Många föreningar ute i landet vill dra sitt strå till stacken och samla in så mycket pengar som möjligt till Världens barn. På Café Skogen i Örebro blir det våfflor och underhållning.

Café Skogen i Örebro har under flera år valt att viga en dag åt att samla in pengar till Världens barn genom att bjuda in till må bra-frukost, våffelfest, musikunderhållning och föreläsningar. I år kommer  bland andra Ann-Britt Hagel, tidigare generalsekreterare i Junis, till caféet för att berätta om IOGT-NTOs internationella arbete.

Klockan 12 den 6 oktober slår portarna upp till våffelcaféet, vilket brukar locka mycket folk.

– Det brukar komma ett hundratal personer och äta våfflor, det är väldigt populärt, säger arrangören Anne-Marie Ekström, och berättar att man marknadsför sig via programblad, affischer och annonser i lokaltidningen.

Arrangemanget genomförs i samarbete med Världens barn i Örebro, vilka tillhandahåller bössor och informationsmaterial.

Under eftermiddagen kommer Ukulele-gruppen och Må Bra-gruppen och underhåller. Alla inkomster från försäljningen går oavkortat till Världens Barn.

Anne-Marie Ekström har stora förväntningar på dagen och hoppas på generösa besökare.

– Förra året samlade vi in 8 000 kronor. Det är kanske inte så mycket, men alla bäckar små… I år hoppas vi förstås på ännu mer, gärna över 10 000 kronor!

Hon tycker att detta är en mycket viktig föreningsaktivitet som gagnar både nykterhetsrörelsens internationella arbete och Världens barn.

Mer från Accent