Nykterhet

Utvecklingsmedel fördelas till distrikten

Förslaget till fördelning av utvecklingsmedel till distrikten 2011 är nu klart. De distrikt som får mest pengar är Stockholm och Skåne med 300 000 respektive 350 000 kronor vardera. Övriga distrikt tilldelas mellan 100 000 och 165 000 kronor.

Distrikten har olika stort antal områden man vill utveckla. Exempelvis Södermanlands distrikt satsar, i enlighet med IOGT-NTOs vision för 2015,på att bli starkare som folkrörelse, en aktiv samhällsaktör och att bidra till minskad alkoholkonsumtion genom olika projekt.

Jämtlands distrikt hör till dem som fått minst pengar, 110 000 kronor. Men Vivan Åhman, distriktsordförande, är inte missnöjd.

-Vi har fått de pengar vi behöver, det är helt okej. Vi vill jobba med organisationsutveckling och utbildning till föreningsstyrelsen samt med socialt arbete. Pengarna stimulerar det vi valt att satsa på och det är bra. Visst kan man alltid önska mer pengar. Men föreningarna kan ju söka egna medel från tvåmiljonerspotten.

Accent har även sökt Örebro, som är det distrikt som fått minst utvecklingsmedel av alla, 100 000 kronor. De har dock inte gått att nå för en kommentar.

Maria Zaitzewsky Rundgren

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer