UNF

UNF utmanar i värvning

I början av oktober drar UNF:s distrikt och föreningar igång sina värvarutmaningar. Målet är att värva 2 000 nya medlemmar.

I ett försök att vända de sjunkande medlemstalen i Ungdomens nykterhetsförbund, UNF, satsar man nu på en värvarutmaning som går ut på att distrikt, föreningar och städer kan utmana varandra i att värva så många som möjligt.

– Tanken är det ska vara kul och peppande att värva, att tävlingsinstinkten ska väckas och att man vinner något om man värvar exempelvis 100 nya medlemmar. Och den som förlorar utmaningen får någon sorts konsekvens, som att bada i en sjö i oktober till exempel, säger Isabelle Benfalk, ordförande i UNF.

En hemsida med en portal där man kan lägga upp sina utmaningar ligger nu uppe. Där kan man anta en utmaning för att till exempel få skapa en egen läsk eller för att få vara UNF:s generalsekreterare för en dag.

– Huvudmilstolpar kommer att sättas upp, Exempelvis när man värvat 200 nya medlemmar så kommer något spännande att hända, säger Isabelle Benfalk.

Hon menar att UNF:s stora utmaning är att beröra fler medlemmar och få dem att vilja värva, så att förbundet växer.

– Detta är ett sätt att hitta tillbaka till en känsla av att vi gör detta tillsammans och att det ska vara kul. Vi har också byggt upp en intern struktur för att behålla de medlemmar vi har och ta hand om de som kommer nya. Det har inte fungerat så bra tidigare. Nu ser jag fram emot 2018 och att vi blir fler igen, säger Isabelle Benfalk.

UNF har i dag cirka 4 000 medlemmar.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer