UNF

UNF-ordförande avgår

Max Johansson avgår som ordförande för Ungdomens nykterhetsförbund, UNF. Detta efter att förbundsstyrelsen förklarat att man inte längre har förtroende för hans ledarskap.

Enligt ett uttalande som förbundsstyrelsen publicerat på facebook har processen pågått sedan i februari, och den kulminerade i en omröstning vid ett möte den 14:e april. En majoritet av styrelsen uttryckte då att de inte längre har förtroende för Max Johansson, som då valde att avgå som ordförande.

I ett uttalande på facebook tackar Max Johansson UNF:s medlemmar för deras engagemang, och säger att han nu efter en paus kommer att gå vidare med andra uppdrag. Han skriver också att hans avgång inte har något med #nykterfrizon att göra.

Isabelle Benfalk som delat ordförandeposten med Max Johansson säger att det var en klar majoritet som vid omröstningen uppgav att de saknade förtroende.

– Det är på grund av anklagelser mot hans ledarskap vi tog det här beslutet. Vi vill inte gå in närmare på detaljer av respekt för de inblandade, säger hon.

Förbundsstyrelsen skriver i sitt uttalande att processen har varit svår, men att man tagit detta beslut för att ta ansvar för den egna organisationen.

Max Johansson tillträdde som ordförande tillsammans med Isabelle Benfalk vid UNF:s kongress i Karlstad 2017. Isabelle Benfalk kommer framöver att axla ansvaret som ordförande på egen hand.

Vill du läsa mer om alkohol och andra droger? Prenumerera kostnadsfritt på Accents nyhetsbrev och få veckans nyheter direkt i din mejlbox:

»

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer