Nykterhet

Umeå Energi utbildas av IOGT:are

Umeå energis koncernledning utbildas i socialt ansvar av Larsa Ådén och Patrik Åström, aktiva i IOGT-NTO-föreningen Medmänniska.

Tanken är att koncernledningen ska lära sig hur företag kan ta större samhällsansvar. De har anlitat Patrik Åström som föreläsare.

– Jag berättar om föreningens verksamhet. Jag pratar också om vikten av att företag engagerar sig och värdet i att företag internt hanterar missbruksfrågor och stöttar sina medarbetare, säger Patrik Åström i ett pressmeddelande från Umeå Energi.

Patrik Åström är projektledare för Tavelsjöbaden, en lägergård som ägs av IOGT-NTO och är öppen för socialt utsatta människor i och runt Umeå.

– Larsa Ådén och Patrik Åström brinner för att stötta utsatta människor och har viktiga egna erfarenheter som vi nu får ta del av. Vi ser det som nödvändigt att utbilda oss och utveckla vår kompetens också inom detta område. Alla känner vi nog till någon medmänniska eller arbetskamrat med missbruksproblem och ibland kan det vara svårt att veta vad man ska göra, säger Gun Blomquist Bergman, kommunikationschef på Umeå Energi.

Genom utbildningen får Umeå Energi insyn i hur alkohol- och drogproblematik kan hanteras. I utbyte stöttar företaget föreningen Medmänniska och Tavelsjöbaden.

– Vi behöver lära oss mer om de här frågorna och vill samtidigt passa på att hjälpa Föreningen Medmänniska, säger Göran Ernstson, vd på Umeå Energi.

Eva Ekeroth

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer