Nykterhet

Tre miljoner till upprustning av nykterhetslokaler

Våra Gårdars samlingslokaler har nu fått drygt tre miljoner kronor att dela på av Boverket. Pengarna ska gå till upprustning, med fokus på ökad tillgänglighet och minskade driftskostnader.

När Boverkets samlingslokaldelegation i dagarna fördelade nästan 24 miljoner kronor till upprustning av landets samlingslokaler, tilldelades Våra Gårdars medlemsföreningar tillsammans tre miljoner kronor.

Mest får IOGT-NTO-lokalen i Örnsköldsvik, som tilldelades 1 560 000 kronor. Sammanlagt är det nio föreningar som får dela på de tre miljonerna, varav tre finns i just Örnsköldsvik. Sex föreningar, trots att de hade klart med kommunala beslut, fick  avslag.

– De kan söka igen 2015, eller försöka hitta andra finansieringsvägar. Annars är vi ganska nöjda, men hade naturligtvis hoppats på mer pengar, konstaterar Olle Häggström, VD för Våra Gårdar.

Pengarna innebär att föreningarna nu ska påbörja sina renoveringar. Boverket prioriterar energi och tillgänglighet och därför kommer det att satsas mest på det. Utan god tillgänglighet i lokalerna blir det nämligen svårt att söka bidrag för annan utrustning.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer