Missbruk

Tommy Nilsson har lämnat alkoholen bakom sig – har varit nykter i fem år

Efter ett långt artistliv med sena nätter och mycket alkohol utvecklade sångaren Tommy Nilsson ett beroende som gick ut över nära och kära. För fem år sedan kom vändpunkten. Han slutade tvärt att dricka. Det berättar han i TV4-programmet ”Malou efter 10”.

Det var efter ett skivbolagsmöte som han fick möjlighet att följa med på ett AA-möte. Det blev vändpunkten för artisten och sångaren.

– Jag hittade genom min kamrat en grupp som består av en del musiker och några artister och andra med andra yrken, någon tv-personlighet och någon skådis. Jag kände mig inte så ensam och uttittad helt enkelt. Så gick jag dit och så gick jag därifrån och så drack jag aldrig mer. Jag var där ett tiotal gånger. Jag har inte gått tolvstegsprogrammet. Jag gav mig fan på det. Jag tog den chansen. Det var något jag väntat på, att någon gav mig en chans. Det är fem år nu i maj, säger Tommy Nilsson och tillägger att han inte ens dricker lättöl eller alkoholfri öl längre.

Med facit i hand förstår han inte hur han orkade konsumera så mycket alkohol, drickandet tog all energi. Numera mår han toppen.

Mer från Accent