Meningen med föreningen

”Tillsammans kan vi bygga ett tryggt och trivsamt samhälle”

Den nystartade föreningen Jasmin är först ut i vår nya serie Meningen med föreningen där vi gör nerslag i föreningslivet runt om i landet.

Hej, Shorouk Alhams i föreningen Jasmin i Sundsvall. Vad gör ni?

– Vi var med i Vit jul-­kampanjen för att göra julen till barnens högtid. Jasmin är fadderförening till två Junisföreningar, där 45 barn är medlemmar. Och varannan söndag har vi föreläsningar och studiecirklar i en lokal i skolan.

Vad handlar föreläsningarna om?

– Alaa Orabi ordnar föreläsningar om demokrati och integration. Vi vill att nyanlända ska få veta mer om det svenska samhället och bli en aktiv del av det. Sedan kommer Ahmad Zarde, som är läkare, och Tariq Shikh Saleh, som är tandläkare, och berättar om hälsa och om kroppen, och om alkoholskador.

Vad är er nästa aktivitet?

– Åh, vi har ett långt schema med aktiviteter. Vi gör bland annat studiebesök med Junisgrupperna hos barn- och ungdomstandvården. Det är allra roligast att jobba med barnen. De är framtiden och samhällets hjärta, och därför tycker jag att de måste få all uppmärksamhet. På det sättet kan vi tillsammans bygga upp ett tryggt och trivsamt samhälle.

Vet du en förening som du tycker att vi borde uppmärksamma? Tipsa oss på accent@iogt.se!

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer