Värvning

Telefonvärvning ska ge IOGT-NTO fler medlemmar

För att nå årets värvarmål satsar nu IOGT-NTO på telefonvärvning. Målet är 5000 samtal innan jul.

Genom att vara trevlig och tro på sitt budskap går telefonvärvningen som en dans. Det hävdar IOGT-NTO:s nya telefonvärvningssamordnare Sigrid Mikaelsson Rehnberg. Hon har lång erfarenhet av värvning och har både ringt och knackat dörr åt olika organisationer genom åren. Hon beskriver sig själv som en ständigt värvande person, som älskar att övertyga andra om att stödja det hon tror på och sprida kunskap. Men att få folk att gå med i IOGT-NTO kan vara lite knepigare än att värva till andra organisationer.

– Här måste man ju ta ställning och sluta dricka alkohol. Det ställer förstås större krav än att bara betala femtio kronor i månaden. Men det är samtidigt en häftigare känsla, säger Sigrid, som själv är medlem i IOGT-NTO.

Hon är glad bara hon får möjlighet att så ett frö hos någon – även om det inte resulterar i ett medlemskap.

Målet är att ha ringt 5000 personer innan jul. Det åligger inte enbart Sigrid, tanken är att hon ska få hjälp av andra medlemmar som vill göra en insats. Sigrids jobb är också att samordna och coacha de medlemmar som vill värva med telefon. Själv planerar hon att sitta och ringa i stort sett varje vardagskväll mellan 16 och 20. Det är då de flesta är hemma och kan svara.

För bäst resultat tipsar hon om att alltid vara supertrevlig, personlig, hjärtlig och varm i tonen. Alla samtal blir inte långa och om någon inte verkar intresserad får man tacka vänligt för sig och önska en trevlig kväll.

– Om man presenterar sig som medlem, så förstår folk snabbt att man inte är en försäljare, utan att man är med i den rörelse som man vill sälja in. Det gör stor skillnad. Jag försöker vara ordentligt påläst och har informationsmaterial framför mig när jag ringer. Det stärker mig i min drivkraft, säger hon och berättar att det ibland kan bli spännande diskussioner. De flesta känner någon som dricker för mycket och vill prata om det.

Sigrid tror att telefonvärvning har stor potential och att det faktum att IOGT-NTO-medlemmar gör detta ideellt, på sin fritid, gör en stor skillnad i hur människor uppfattar påringningen.

Sigrids tre snabba telefonvärvartips:

  1. Var trevlig och var dig själv. Kom ihåg dit engagemang och varför detta är viktigt.
  2. Presentera ett problem – exempelvis alkoholmissbruk – och vår lösning på problemet.
  3. Ha kul! Ha inte fokus på jakten, utan på att så ett frö. Sedan är varje ny medlem en bonus.

Vill du själv prova att telefonvärva? Kontakta Sigrid via e-post.

Mer från Accent