Nykterhet

Sveriges största Straight Edge-turné igång

I fredags drog UNF igång Sveriges största Straight Edge-turné med en lyckad spelning i Malmö. Ett 70-tal personer kom för att lyssna på band som Iron och The Hammer.

– Vi är jättenöjda. Stämningen var bra. Och banden, särskilt de utländska, är imponerade. Vi har ett amerikanskt band, Stick Together, som är häpet över att de tas emot så väl och får både mat och boende. Det är de inte vana vid, säger  Andreas Ljungman, nationellt ansvarig för Straight Edge-turnén, som, förutom Malmö, också har hunnit besöka Jönköping och Göteborg.

Turnén arrangeras av UNF, Ungdomens Nykterhetsförbund.  Hittills har allt flutit på planenligt – förutom att en baslåda brann upp!

– Men det är sådant som kan hända. Det är inga problem, vi fixar en ny, säger Andreas Ljungman.

Turnén avslutas i Gävle på lördag.

Förutom Stick Together från USA och Eisberg från Luxemburg/England spelar även de svenska hardcorebanden Lose The Life, Miles Ahead och Neighborhood samt ytterligare lokala band.

Detta är det största Straight Edge-arrangemanget som UNF och NBV någonsin har gjort och det är första gången man har lyckats få så många utländska band att komma till Sverige. Tanken är att nå ut till skolor, UNFare och alla andra som tilltalas av musiken och dess nyktra värderingar.

Läs mer om turnén här.

Mer från Accent