Internationellt

Sverige värd för IOGT Internationals världskongress 2018

I augusti 2018 kommer världen till Sigtuna. Sverige arrangerar IOGT Internationals världskongress för första gången på 20 år och besökare från många länder kommer för att delta.

IOGT International arrangerar världskongress vart fjärde år och 2014 hölls den i Thailand. Den här gången ansökte Sverige om värdskapet och 6–11 augusti nästa år kommer deltagare från de länder där IOGT International har samarbetspartners, svenska deltagare och förhoppningsvis vanliga medlemmar som intresserar sig för det internationella arbetet att samlas.

– Det är en öppen kongress och alla är välkomna. Vi räknar med ungefär 550 deltagare, säger Sara Heine, biträdande generalsekreterare på IOGT-NTO.

Hon berättar att världskongressen arrangeras gemensamt av IOGT International och Active och man kommer att ha en Youth Camp på plats. Såväl ungdomar och vuxna kommer att delta och alla är välkomna på alla arrangemang.

Att valet av ort föll på just Sigtuna beror på att man ville vara på en plats som inte är alltför stor, men som ändå ligger nära en internationell flygplats.

– Det finns många fördelar med Sigtuna. Dels alla historiska byggnader som fint knyter an till världskongressens huvudtema, nämligen demokrati och folkrörelsernas betydelse historiskt och i nutid. Men stadens storlek gör också att vi kommer att synas ordentligt och lämna avtryck i stadsbilden. Vi kommer att ha en hel del externa arrangemang, säger Sara Heine.

Världskongressens röda tråd – demokrati och folkrörelser – kommer även att knyta an till det som händer i världen i dag.

– Vi vill visa att det är viktigt att stå upp för demokrati och vår slogan blir ” Future is made here”.

Trots att det är ett drygt år kvar innan världskongressen har man redan börjat jobba med bokningar och arbetsgrupper.

Vill du läsa mer om alkohol och andra droger? Prenumerera kostnadsfritt på Accents nyhetsbrev och få veckans nyheter direkt i din mejlbox:

Din e-post

»

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer