Almedalen

Svenskt Näringsliv nyktert i Almedalen

IOGT-NTO har skrivit till alla mingelarrangörer och uppmanat dem att inte bjuda på alkohol i Almedalen. Svenskt Näringsliv svarade omgående att de skulle bjuda på alkoholfritt. Sannolikt blir de inte de enda.

Dagens opinion skriver idag att Svenskt Näringsliv hörsammat IOGT-NTO:s vädjan..

− Vi kände att vi som har ett av Almedalens större och mest etablerade mingel skulle kunna gå före och visa att det går att mingla utan alkohol. Vi är ju alla där för att arbeta och arbete och alkohol är ju i de allra flesta fall inte en bra kombination. Det är ju inte heller som så att det saknas andra mingel eller trevliga restauranger och barer i Visby om man nu vill ha ett glas vin eller öl vid annat tillfälle under veckan, säger Pär Henriksson, strateg på Svenskt Näringsliv till Dagens opinion.

Han tror inte att gästerna kommer att ha något emot det.

− Jag är rätt övertygad om att våra gäster främst kommer för att träffa andra intressanta gäster för samtal och diskussion. Sedan bjuder vi på bra mat och bra alkoholfri dryck så det ska nog bli trevligt, säger Pär Henriksson till Dagens opinion.

Enligt Bo Högstedt, politisk sekreterare på IOGT-NTO, är Svenskt Näringsliv de enda som svarat skriftligt på uppmaningen.

− Men jag vet att fler kommer att servera endast alkoholfritt, säger han.

När IOGT-NTO började med alkoholfria mingel var det en nyhet och organisationen var ensam om det.

− Det var väl omkring 2005 vi började. Då var det viktigt för oss att ha mingel varje dag för att erbjuda ett alkoholfritt alternativ. Nu behövs inte det. För varje år blir det fler och fler som är alkoholfria. Det skulle inte förvåna mig om det slås rekord i år igen, säger han.

Mer från Accent