Vit jul

Succé för Vit Jul-lotten

Sedan den 1:a november säljer Miljonlotteriet en särskild Vit Jul-lott där överskottet går till IOGT-NTO-rörelsens kampanj Vit Jul. Försäljningen har gått över förväntan med 13 950 sålda lotter. Lotten finns att köpa fram till 27 december.

Kampanjen Vit Jul genomförs för sjätte året i rad. Syftet är att ge fler barn och unga en alkoholfri jul.

Statens folkhälsoinstitut har beräknat att omkring 385 000 barn och unga lever i familjer med risk- eller missbruk av alkohol. För dem blir jullovet ofta en extra utsatt tid då skolor och fritidshem är stängda.
Vit Juls verksamhet fokuserar på jullovsaktiviteter för barn och unga runt om i Sverige och på att få vuxna att fira en alkoholfri jul med sina barn.

– Vi genomför runt 300 aktiviteter för barn och unga runt om i landet under jullovet. Kampanjens budskap om att sätta barnen i första rummet under julen får många vuxna att tänka till kring alkoholen under julfirandet. Vi vet att kampanjen betyder oerhört mycket för många, både vuxna och barn. Överskottet från Vit Jul-lotten är en viktig del för att fortsätta göra det möjligt att driva kampanjen, säger Sofia Karlsson, kommunikationschef på IOGT-NTO.

Hittills har 13 950 lotter sålts, vilket ger viktiga resurser till kampanjen.

– Vit Jul är en oerhört viktig kampanj som vi vet hjälper och vi är stolta över att kunna stötta den på det här sättet, säger Ludwig Alholt, VD för Miljonlotteriet.

Vit Jul-lotten finns till försäljning på Miljonlotteriets hemsida (www.miljonlotteriet.se) fram till den 27:e december. Priset för lotten är 20 kronor och högsta vinsten är 1 miljon kronor.

Information om kampanjen Vit Jul finns på www.vitjul.se och på www.facebook.com/vitjul.

Mer från Accent