Fika för alla

Stor satsning på Fika för alla i Västernorrland

Så var det dags igen för Fika för alla. Under september uppmanas IOGT-NTO:s distrikt och föreningar att bjuda in till fika och värvning. Västernorrland lägger ribban högt i år och ska arrangera minst 40 fikatillfällen.

IOGT-NTO:s värvningsmål för 2016 är minst 4000 nya medlemmar. I ett av de största distrikten, Västernorrland, hoppas man värva åtminstone 300 nya medlemmar. Resurserna och viljan finns och nu under september när det vankas Fika för alla är distriktet med på tåget med råge.

– Vi jobbar nu på att pusha våra föreningar att värva stort under fikatillfällena. Vi planerar att ha minst 40 fikatillfällen i Västernorrland. Men det räcker med att vi kommer upp i 36 för att vara garanterade 10 000 kronor till verksamhet, vilket kommer väl till pass förstås. Då kan vi skapa ännu bättre arrangemang och locka fler till våra lokaler, säger Olle Häggström, utvecklingschef för IOGT-NTO-rörelsen i Västernorrland.

Olle Häggström, IOGT-NTO. Foto: Nathalie C. Andersson
Olle Häggström, IOGT-NTO. Foto: Nathalie C. Andersson

Han menar att det finns en del att göra för att utveckla Fika för alla och prova på nya ställen att stå och värva på.

– Vi har stått mycket vid varuhus och köpcentra, men där har folk ofta bråttom. Nu tänker vi testa att stå utanför gym, sjukhusentréer och butiker som Ö&B. Vi tror att tempot där kan vara lugnare och folk har mera tid att stanna upp och prata, säger Olle Häggström, som också tror på att värva vid olika föreningsarrangemang.

En annan ny idé är så kallade homeparties med amerikanska tupperwareparties som inspiration. Man bjuder hem 8-10 vänner, bjuder på olika alkoholfria drycker och pratar om alkoholnormen.

I oktober finns det planer på att lyfta alkohol och alkoholnormen i en mini-show som ska turnera lokalt.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer